Nieuwsbrief augustus 2023

Zomer in Polderpark Cronesteyn

Wat was het de afgelopen maanden weer genieten in het park! De jonge lepelaars werden groot en je kon ’s avonds in het Reigersbos een ijsvogel horen roepen. De meeste zangvogels zijn intussen stilgevallen, maar er is altijd nog wel wat te horen. De jonge groene spechten bijvoorbeeld, die naar een partner op zoek zijn en daarom nu hun lachende roep laten horen.

schelpenpad met rechts knotwilgen en aan beide kanten van het pad ca 80 cm hoog koolzaad (geel) en fluitekruid (wit)
Zomer in Polderpark Cronesteyn, foto: Mirjam Akkerhuis

Hoe populair het park is blijkt ook wel uit het aantal inzendingen voor onze fotowedstrijd: 431 foto’s van 81 fotografen. De vakjury heeft intussen twaalf foto’s geselecteerd en op de Oogstmarkt mag iedereen helpen met het kiezen van de winnaars. Er komt ook een oogstrelende kalender die op de Oogstmarkt te koop is.

Achter de coulissen zijn er intussen allerlei mensen bezig om Polderpark Cronesteyn te beschermen en te verbeteren. Daarover lees je hieronder meer in de stukjes over Natuurbeheergroep Cronesteyn en over de projecten uit het beheerplan. Verder is het bestuur van Stichting Groen Cronesteyn druk in overleg met de gemeente over o.a. de vervanging van diverse bruggen in het park.

Kijk in de agenda voor de activiteiten die de komende maanden in het park gepland zijn.

Een fijne nazomer gewenst!

Roek Vermeulen

Nog meer nieuws:

Polderpark Cronesteyn een gemeentelijk monument?
Oogstmarkt zondag 3 september
Sommige lepelaartjes hebben pech
Meldingen maken via de MijnGemeente-app
De Natuurbeheergroep werkt ’s zomers door
Gemeente gaat verder met projecten
drie jonge boerenzwaluwen onder het plafond in een gebouw
De boertjes van Cronesteyn