Vrijwilligers

Stichting Groen Cronesteyn werkt samen met Natuurbeheergroep Cronesteyn en Vogelwerkgroep Cronesteyn. Bij de Natuurbeheergroep ben je van harte welkom als je af en toe een vrijdagochtend vrij hebt om lekker te komen snoeien, knotten, exoten te bestrijden enz. Bij de Vogelwerkgroep kunnen we nieuwe tellers gebruiken die de algemene zangvogels (merel, zanglijster, roodborst, zwartkop, mezen enz.) al op geluid kunnen onderscheiden; de bijzondere soorten voor Polderpark Cronesteyn leer je dan in het veld van een ervaren teller, plus hoe het werkt met de inventarisatie volgens de richtlijnen van SOVON.

Je kunt je aanmelden via het contactformulier.

Vacatures bij de Stichting
We zoeken nog vrijwilligers voor de volgende werkzaamheden:

  • het penningmeesterschap;
  • de communicatie met onze achterban.

Wat moet je kunnen als penningmeester? De donateursadministratie bijhouden, de financiële administratie bijhouden en een beknopt financieel jaarverslagje maken. Valt in de praktijk erg mee en je wordt niet in het diepe gegooid. Het bestuur vergadert eens per maand. Onze voorkeur gaat naar iemand van onder de veertig uit.

Voor het communicatieteam zoeken we mensen die met de nieuwsbrief kunnen helpen, een Instagram- of Twitteraccount willen beheren en/of nieuwe content op de website kunnen zetten.

We horen het graag als je interesse hebt!

hooien in moerastuin cronesteyn
Hooien in de Moerastuin, september 2020