Vrijwilligers

Vacatures bij de Stichting
We zoeken nog vrijwilligers voor de volgende werkzaamheden:

  • het penningmeesterschap;
  • de communicatie met onze achterban;
  • het begeleiden van de groenvrijwilligers.

Wat moet je kunnen als penningmeester? De donateursadministratie bijhouden, de financiële administratie bijhouden en een beknopt financieel jaarverslagje maken. Valt in de praktijk erg mee en je wordt ingewerkt. Het bestuur vergadert eens per maand.

Voor het communicatieteam zoeken we mensen die met de nieuwsbrief kunnen helpen, een Instagram- of Twitteraccount willen beheren en/of nieuwe content op de website kunnen zetten.

Voor het begeleiden van de Natuurbeheergroep (hetzij op vrijdag, hetzij in het weekend) moet je natuurlijk een paar keer mee hebben gewerkt. Ervaring met groenbeheer is een plus, maar het belangrijkste is dat je verantwoordelijkheidsgevoel hebt en goed kunt communiceren.

We horen het graag als je interesse hebt!

Stichting Groen Cronesteyn werkt samen met Natuurbeheergroep Cronesteyn en Vogelwerkgroep Cronesteyn. Bij de Natuurbeheergroep ben je van harte welkom als je af en toe een vrijdagochtend vrij hebt om lekker te komen snoeien, knotten, exoten te bestrijden enz. Incidenteel wordt er extra gewerkt in het weekend. Bij de Vogelwerkgroep kunnen we nieuwe tellers gebruiken die de algemene zangvogels (merel, zanglijster, roodborst, zwartkop, mezen enz.) al op geluid kunnen onderscheiden; de bijzondere soorten voor Polderpark Cronesteyn leer je dan in het veld van een ervaren teller, plus hoe het werkt met de inventarisatie volgens de richtlijnen van SOVON.

Je kunt je aanmelden via het contactformulier.

hooien in moerastuin cronesteyn
Hooien in de Moerastuin, september 2020