Vleermuizenexcursie in Cronesteyn

Zaterdagavond 19 augustus houdt het IVN  een vleermuizenexcursie in Polderpark Cronesteyn, geschikt voor volwassenen en voor kinderen vanaf 6 jaar. De startplaats is schooltuinen De Akkerdistel, Cronesteyn 2G, naast camping De Stochemhoeve. De begintijd is 21.00 uur. Dan gaan de groepen direct op pad voor een spannende rondwandeling door het park, die eindigt tussen 22.30 en 23.00 uur, afhankelijk van de gekozen groep.

Uit het polderpark zijn tien vleermuissoorten bekend. Zeker de helft daarvan zal ook deze avond wel weer waar te nemen zijn. Daar­voor hebben de gidsen een aantal batdetectoren beschikbaar, die de ultrasone vleermuisgeluiden omzetten in voor mensen hoorbare tonen. Ook wordt aandacht besteed aan de andere dieren van de nacht die zich laten zien of horen.

Deelname kan alleen na aanmelding via ivncronesteyn(at)hotmail.com, uiterlijk op donderdag 17 augustus.
Het maximum aantal deelnemers is beperkt!
Het is handig om zelf een zaklantaarn mee te nemen.
Bij voortdurende regen zal deze excursie helaas vervallen.

Meer informatie: https://www.ivn.nl/afdeling/leidse-regio/activiteiten

vleermuis tegen blauwe lucht
Rosse vleermuis