Polderpark Cronesteyn een gemeentelijk monument?

Krijgt Polderpark Cronesteyn de status van gemeentelijk monument? Het lijkt erop dat de seinen op groen staan en daar zijn we blij mee. Die status zou niet betekenen dat er dan ‘niets meer mag in het park’, maar wel dat het aanzicht van het park niet mag worden aangetast.

Op vrijdag 25 augustus, om tien uur ’s ochtends in de foyer van het Stadhuis, gaat de Historische Vereniging Oud Leiden haar rapport ‘Polderpark Cronesteyn: het beschermen waard’ aan wethouder Van Delft aanbieden. Sophie Visser, lid van de commissie Niet-Beschermd Erfgoed van de HVOL, heeft er veel energie in gestoken en een indrukwekkend rapport over de historische en andere kwaliteiten van ons mooie park samengesteld. Als Stichting Groen Cronesteyn zijn we hier heel blij mee en hebben we natuurlijk graag ons steentje bijgedragen. Wordt vervolgd!

Afbeelding: tekening van landgoed Cronesteyn, Roelant Roghman 1646/1647.