130 wilgjes in Cronesteyns griend aangeplant

Een van de nieuw aangeplante wilgjes in het griend. Het is een dunne tak en er zitten veel wilgenkatjes aan.
Eén van de nieuw geplante wilgjes

Het griend ten zuiden van de Moerastuin is een jaar of wat geleden gecreëerd als compensatie voor het griend dat verloren ging toen de A4 werd verbreed. In een van de perceeltjes van het nieuwe griend waren alle wilgen door een onduidelijke oorzaak doodgegaan.

Op initiatief van Johan Kieft heeft de Natuurbeheergroep van Stichting Groen Cronesteyn daar nu nieuwe wilgjes geplant. Het zijn 60 boswilgen en 70 schietwilgen, met dank aan meerbomen.nu . Dit zijn andere soorten dan de eerder afgestorven wilgen. Bovendien zijn ze heel aantrekkelijk voor insecten, dus goed voor de biodiversiteit in Polderpark Cronesteyn.

Een bestelbus met een aanhanger in Cronesteyn. Er liggen nieuwe wilgjes op de aanhanger. Er is nog rijp te zien op het gras langs het pad vanwege de nachtvorst.
Een aanhanger vol nieuwe wilgjes