Japanse duizendknoop en reuzenberenklauw in Cronesteyn

In onze winternieuwsbrief besteedden we aandacht aan de invasieve exoten in het polderpark. Intussen hebben we een plan bedacht om te zorgen dat de Japanse duizendknoop en de reuzenberenklauw zich niet blijven verspreiden. De gemeente bestrijdt de duizendknoop op een paar plekken in Cronesteyn met heet water; in het Landgoedbos wordt dit niet gedaan, maar ook daar zijn deze snelle groeiers nu aan een opmars bezig. Werk aan de winkel voor SGC!

Het veld met berenklauw bij de bijenstal willen we graag houden, omdat fazanten er rustig kunnen broeden en omdat het er ook voor zorgt dat de reigernesten daaromheen niet worden verstoord. De vele nieuwe vestigingen van de berenklauw in het bos willen we wel graag weg hebben.

Het strategischte moment voor bestrijding valt in de zomer, wanneer de voedingsstoffen uit de wortels zijn verbruikt en de plant nog geen zaad heeft. Deze zomer gaan we dus lekker aan de slag om duizendknoop en berenklauw uit te steken. Dat heeft als enorm voordeel dat we dan niet meer zo veel broedvogels verstoren.

Meehelpen? Stuur een mailtje aan info@groencronesteyn.nl of vul het contactformulier in. Je kunt ons ook steunen door donateur te worden.