18 oktober demonstratie met speurhond tegen duizendknoop

De Japanse duizendknoop rukt op, ook in Leiden. Deze snelgroeiende exoot verdringt inheemse planten, beschadigt fundamenten en zorgt voor erosie van oevers. En er wordt nog steeds naar een effectieve methode gezocht om de plant te bestrijden. In Polderpark Cronesteyn houden vrijwilligers van de Stichting de duizendknoop binnen de perken.

Dinsdag 18 oktober is iedereen om vier uur welkom bij de Tuin van de Smid voor een kopje koffie/thee en een bijzondere demonstratie. Twee experts van kennis- en innovatiecentrum HOEK, Lonneke Aarts en Julien Keijzer, laten dan zien hoe hun speciale speurhond duizendknoop opspoort. Natuurlijk vertellen ze ook wat over de plant: hoe herken je ze, hoe bestrijd je ze en hoe voorkom je verspreiding? En wat als je ze in de tuin blijkt te hebben?

Stichting Groen Cronesteyn organiseert de demonstratie in samenwerking met Leiden European City of Science 2022 en het HOEK Kennis- en Innovatiecentrum. ’s Ochtends is Julien Keijzer ook te horen in een interview op Radio Weetlust, van 08:00 tot 09:00 op Sleutelstad.fm. Voor meer informatie en aanmelding: www.leiden2022.nl/1810. Aanmelden is niet noodzakelijk, maar wordt wel gewaardeerd. Spontane bezoekers zijn ook van harte welkom!

Foto: Bliss de labrador aan het werk (foto HOEK)