Wandelroute Cronesteyn: van winter naar voorjaar

IVN Leidse regio wil graag mensen de natuur laten beleven. Zeker in Polderpark Cronesteyn, het grootste en gevarieerdste park van Leiden. Normaal gesproken organiseren we als IVN-werkgroep Cronesteyn in deze tijd van het jaar excursies over de ontluikende natuur, gaan we uilenballen pluizen, snoeien we met kinderen in het griend en gaan we met de takken hutten bouwen. Maar dat zit er dit jaar jammer genoeg niet in.

Gelukkig leven we in digitale tijden. Met de IVN Routes-app kun je tijdens een leuk ommetje de natuur en het landschap van Cronesteyn beleven. Er is een nieuwe route gemaakt van 3,5 km lang. Deze neemt je mee door het park met leuke, interessante weetjes over de planten, dieren en het landschap in de overgang van winter naar voorjaar. De IVN Routes-app is gratis te downloaden voor Android en iPhone. De route heet Cronesteyn – van winter naar voorjaar. De route is ook eerst te bekijken op www.ivn.nl/routes.