Onderzoek naar karpersterfte

De afgelopen week was er veel te doen over de alarmerende karpersterfte in Polderpark Cronesteyn. De gemeente heeft intussen meer dan 50 dode karpers uit het water gehaald. Hoogheemraadschap Rijnland heeft twee levende karpers gevangen om sectie op te doen (dat gaan ze helaas niet overleven), want dode karpers zijn daarvoor niet geschikt. Als het goed is krijgen we volgende week de uitslag van het onderzoek. Verder heeft het hoogheemraadschap het zuurstofgehalte in het water laten testen: dat is over het algemeen goed, op sommige plekken wat minder maar dat zou niet het probleem moeten zijn. De visser die de beestjes met behulp van elektrische schokken uit het water haalde, meldde dat er ook nog andere vissoorten aanwezig waren. Dat is dus goed nieuws en verder wachten we het af.