Vrijdag 16 september 11.00: aanbieden petitie Houd Vlietland groen en open

Het Burgerinitiatief Vlietland heeft in enkele weken tijd ruim 17.000 handtekeningen verzameld onder de petitie Houd Vlietland groen en open. Aanleiding voor de petitie is het plan om 222 vakantiewoningen te bouwen in het Vlietland, met bijbehorende parkeerplaatsen. Dat zou betekenen dat een flink deel van het gebied straks niet meer toegankelijk is en dat er veel groen verloren gaat.

screenshot van de digitale petitie met een luchtfoto waarop het te bebouwen gebied is gearceerd

Op vrijdag 16 september wordt de petitie overhandigd aan Anne Koning ( lid van het college van Gedeputeerde Staten van de provincie Zuid-Holland) en Bianca Bremer (wethouder van Leidschendam Voorburg). Mensen die hier bij willen zijn, kunnen zich om 11.00 verzamelen bij de Vlietlandbrug (blauwe brug) die Voorschoten en Vlietland met elkaar verbindt. Daarvandaan loopt de groep naar de plek waar de petitie wordt aangeboden. Van harte welkom om aan te sluiten.