Nachtvlinders kijken op 3 september

Altijd al benieuwd geweest naar de wereld van pijlstaarten en spanners, het rood weeskind en de piramide-uil? Op zaterdagavond 3 september kun je nachtvlinders komen vangen en determineren in de schooltuinen van Polderpark Cronesteyn. Onder leiding van gidsen van IVN Leidse Regio worden er verlichte lakens en stroop ingezet om nachtvlinders te lokken, zodat je ze van dichtbij kunt bekijken en op naam leert brengen. Daarna worden de vlinders natuurlijk weer ongedeerd losgelaten.

De activiteit is geschikt voor volwassenen en voor kinderen vanaf 6 jaar met hun begeleiders.

Graag om 20.00 uur aanwezig zijn (schooltuinencomplex De Akkerdistel, Cronesteyn 2G, naast camping De Stochemhoeve); je bepaalt zelf wanneer je vertrekt, uiterlijk 23.30 uur. Zelf meenemen: een zaklantaarn.

Meer informatie: www.ivn.nl/afdeling/leidse-regio en www.schooltuinenleiden.nl.