Bijzonder: dodaars in Cronesteyn gespot

dodaars winterkleed

De wintertelling van november had een leuke verrassing in petto voor Vogelwerkgroep Cronesteyn: de eerste dodaars ooit geteld in het park! Een blik op waarneming.nl leert ons dat het beestje weken is blijven hangen, want het is ook op 6 december nog gezien: in de noordwesthoek van het park, in de sloot tussen het wandelpad en het land van de boer. De dodaars is een kleine futensoort die je makkelijk kunt herkennen aan de dot pluizige veren op zijn achterwerk, vandaar ook de naam. Bij Stichting Groen Cronesteyn hopen we stiekem dat we deze mooie watervogeltjes ook tot broeden kunnen verleiden als er wat meer drassige rietoevers in het park worden gecreëerd. Volgens ons bestuurslid Dirk Jan broedden er wel dodaarzen in Cronesteyn voordat het polderpark werd ingericht.

De foto is van Adri de Groot, vogeldagboek.nl.