‘Discgolfpark Cronesteyn’?

Er ligt intussen een eerste schets voor ‘Discgolfpark Cronesteyn’. Er zijn nu maar liefst 16 holes gepland, vlak langs de fiets- en wandelpaden. Stichting Groen Cronesteyn waardeert het dat de ontwerper zijn best heeft gedaan om de natuur in het park te ontzien, maar maakt zich wel zorgen over de veiligheid van de vele parkgebruikers. Bovendien is het niet voor niets de bedoeling dat mensen overal op de paden blijven; de bermen willen we juist mooier en natuurlijker maken en daar zijn we samen met de gemeente net plannen voor aan het maken. Volgens het bestemmings- en het beheerplan ligt de nadruk in Polderpark Cronesteyn dan ook op natuurbeleving. Dat gaat niet samen met een ‘discgolfpark’.

Zestien permanente metalen baskets met rammelende kettingen, plus de bijbehorende halfverharde werpplekken. Het zou niet alleen een aantasting van het historische landschap van Cronesteyn zijn, maar ook een precedent scheppen omdat de gemeente een stuk openbare ruimte aan een sportvereniging in permanent gebruik zou geven. Het volgende ontwerp wordt in januari verwacht.