Schooltuin in Cronesteyn zoekt vrijwilligers

Onderdeel van polderpark Cronesteyn is schooltuinencomplex De Akkerdistel. Het schooltuincomplex ligt op historische grond. Het ligt naast het landgoedbos waar ooit het kasteel Cronesteyn stond. Het is zeer waarschijnlijk al eeuwen een boomgaard en een moestuin. Van 1890 tot 1980 was hier de tuinderij van de familie Doeve. Ieder jaar komen hier ongeveer 250 kinderen uit groep 6 van verschillende basisscholen tuinieren.

Als de tuin open is, ben je welkom om te genieten van al het moois, zoals de kruidentuinen, de boom- en bessengaard en de vlindertuin. Openingstijden staan op de website.

Heb je een paar uurtjes in de week tijd om te helpen op maandag, dinsdag of woensdag? Voor het nieuwe seizoen, van eind maart tot de herfstvakantie, zoekt de schooltuin nieuwe vrijwilligers. Lekker buiten in de natuur en meegenieten met de kinderen van groei en bloei. Leeftijd is niet belangrijk. Ervaring met tuinieren is gewenst maar niet noodzakelijk. Ook mensen die op andere tijden willen helpen met b.v. paden schoffelen, onderhoud van kruidentuinen of andere delen van de tuin zijn van harte welkom.

Wil je je aanmelden of eerst meer informatie? Neem contact op met Marian Kathmann 06-40459617 of schooltuinenleiden@gmail.com.

kinderen bezig op de schoolwerktuin, de aarde is nog helemaal kaal