Welkom, nieuwe penningmeester

We zijn blij met onze nieuwe penningmeester Gerdie Hegger. Zij stelt zich hieronder voor:

Beste vrienden van polderpark Cronesteyn,

Als nieuwe penningmeester van Stichting Groen Cronesteyn stel ik me graag aan jullie voor. Aan de rand van de Limburgse Maasduinen ligt het huis waar ik ben opgegroeid naast de boomkwekerij van mijn (voor-)ouders. Een prachtige plek met maasduinen, vennetjes en bossen en natuurlijk dieren die bij het gebied horen zoals konijnen, reeën en patrijzen maar ook buizerds en vossen. Daar is mijn liefde voor de natuur begonnen.

Jaren later ben ik naar Leiden verhuisd vanwege mijn werk als manager in de gezondheidszorg. Ik voelde me meteen thuis in onze mooie stad, maar ik miste het buiten zijn, en dus ben ik 30 jaar geleden begonnen met mijn biologische volkstuin bij tuinvereniging Cronesteyn. Ik heb gezien hoe het polderpark zich sindsdien heeft ontwikkeld van kale polder tot zeer gevarieerd natuurgebied en ik ben de schoonheid ervan steeds meer gaan zien.

Mijn betrokkenheid bij het polderpark breidt zich uit, want sinds een jaar ben ik tuinvrijwilliger bij schooltuin De Akkerdistel aan het Cronesteynpad en sinds kort bestuurslid bij de Vereniging Leidse Schooltuinen (VLS). Op de foto zie je me staan op het bruggetje aan het Knotterpad en ik kijk naar mijn volkstuin, in de verte liggen de schooltuinen van De Akkerdistel en daarachter de oprukkende stad.

Ik geniet erg van de levendigheid in het park: sportclubjes, wandelaars, hardlopers, vogelaars. Erg leuk om te zien dat het polderpark voor heel veel mensen een plek is om te genieten van de natuur voor ontspanning, recreatie en sport. Ik lever graag een bijdrage aan de bescherming en ontwikkeling van de kwetsbare natuur in ons polderpark. Als penningmeester hoop ik dat we veel mensen zullen ontmoeten die het werk van Stichting Groen Cronesteyn willen steunen met een donatie

Tot ziens in Cronesteyn!

Hartelijke groet, Gerdie

portret van Gerdie Hegger, staand in Polderpark Cronesteyn