Hooitocht 2020 geslaagd ondanks de regen

Voor de Leidse Hooitocht 2020 voor kinderen in gezinsverband verzorgde St. Groen Cronesteyn twee activiteiten: een rondleiding door Cronesteyn met als thema het polderlandschap door secretaris van de stichting Kees Vertegaal (foto) en bezoek aan een aantal biologische moestuinen op het terrein van Tuinvereniging Cronesteyn. Dat de laatste ook vanaf het begin-ontwerp onderdeel uitmaken van Cronesteyn is veel mensen ontgaan, merkten we tijdens het weekend. Ondanks de vele buien kwamen wel meer dan 35 gezinnen, klein en groot, de paden op en de hekjes door: om de kinderen wat meer over groenten te leren en om van de oogstproducten te genieten. Er viel dan ook wat te proeven: van bietenhummus en geroosterde mais tot kruidenpesto en snijbiet-courgettetaart. Veel gezinnen bleven lang bij de heel gastvrije moestuiniers. Van beide activiteiten hebben in totaal zo’n 140 mensen plezier gehad, inclusief de moestuiniers natuurlijk.