Leidse Hooitocht

Van woensdag 26 tot en met zondag 30 augustus van 10.00 – 16.00 uur vindt ‘De Leidse Hooitocht’ plaats, het Corona-alternatief voor de Leidse Hooidagen: een ontdektocht door Cronesteyn, met onderweg allerlei natuuractiviteiten, gericht op gezinnen.

Stichting Groen Cronesteyn kan daar natuurlijk niet ontbreken. We dragen bij met twee activiteiten.

Eén activiteit haakt in op het idee van Hooitocht. Het is einde zomer en tijd voor het hooien, maar ook voor de late oogst in de volkstuinen die Polderpark Cronesteyn rijk is.Op het Lupinepad en het Margrietpad stellen een aantal biologische moestuiniers hun tuinen open op vrijdag tot en met zaterdag van 10.00 – 16.00 uur. De volkstuinders vertellen over wat hen drijft en laten iets proeven van hun oogst. Er kunnen zo’n 8 – 10 mensen tegelijkertijd in de tuin.

Je kan ook op ontdekkingstocht met gids door de polder (zaterdag en zondag vanaf 12.00 uur, elk heel uur). Ontdek met ecoloog Kees Vertegaal van Stichting Groen Cronesteyn wat het Leidse polderpark zo bijzonder maakt aan planten, vogels en andere bewoners. Voor de Hooitocht, net als bij een museum, meld je je aan voor een tijdslot. Tickets zijn € 6,00 per persoon en moeten vooraf geboekt worden via: www.leidsehooidagen.nl