Bijen monitoren in Polderpark Cronesteyn

Stichting Groen Cronesteyn start dit jaar met bijen monitoren. We gaan onderzoeken welke soorten er nu voorkomen in het polderpark. Dan kunnen we de komende jaren zien hoe de bijenstand zich dat ontwikkelt en hoe we het park zo bij-vriendelijk mogelijk kunnen maken. Een leuke, maar pittige klus.

Heeft dit je interesse? Doe je mee?

Specifieke voorkennis is fijn, maar geen voorwaarde. We zoeken wel mensen die enthousiast zijn over dit onderwerp. Die naast het monitoren ook willen leren over bijen en over ‘citizen science’: hoe mensen bijdragen aan wetenschap. Die enkele informatiebijeenkomsten willen volgen. We gaan het hele project, iedereen, van het begin af aan begeleiden.

Wat verwachten we van je? 

Voor het monitoren zelf ben je in april, mei, juli een dagdeel per maand in het polderpark aan het werk, in koppels van twee mensen. Daarnaast organiseren we enkele informatiebijeenkomsten en veldexcursies.

Eerste bijeenkomst: woensdag 22 maart

Spreker: Gerard van der Klugt
In het MEC Leiderdorp, van Diepeningenlaan 110E
 Aanvang 19.30 uur

Aanmelden via : info@groencronesteyn.nl met als onderwerp: Bijenmonitoring
Wil je meedoen met de monitoring maar kun je niet op 22 maart?  Stuur ons een e-mail en we gaan kijken wat er mogelijk is.

Rosse metselbij, zittend op groen blad. Eén van de soorten bijen die we gaan monitoren.
Rosse metselbij vrouw.  Foto Gerard van der Klugt