Wilgen knotten in Polderpark Cronesteyn weer van start

vrijwilliger natuurbeheer wilgen knotten polderpark cronesteyn

Op een frisse vrijdag in november zijn de vrijwilligers van Natuurbeheergroep Cronesteyn onder leiding van Johan Kieft weer begonnen met de winterse werkzaamheden. Als eerste waren de knotwilgen langs de Mallesloot en het Polderpad aan de beurt. De knotwilgen worden om de 3 à 4 jaar geknot om ze goed ‘in vorm’  te houden. De takken mogen niet te dik worden, want anders kan de boom door het gewicht scheuren. Door de coronaperiode was er echter wat achterstand in het knotschema, dus er moesten ook wat zwaardere takken worden afgezaagd. Pittig klusje soms, bovenin een knotwilg van 4 meter hoog! Gelukkig zijn de meeste wilgen niet zo hoog en de meeste takken gemakkelijk af te zagen. De Natuurbeheergroep beschikt over prima zagen!

De Natuurbeheergroep werkt in najaar en winter op vrijdagen van oneven weken van half tien tot twee uur. Verzamelen bij de toegang naar de Tuin van de Smid. Aanmelden kan door een mailtje naar jjkieft@ziggo.nl of info@groencronesteyn.nl. Incidenteel wordt er ook op zaterdag gewerkt.

De Natuurbeheergroep is als werkgroep aan Stichting Groen Cronesteyn verbonden.

Foto: Johan Kieft