Natuurbeheergroep gaat door met bestrijden reuzenberenklauw

Met het voorjaar breekt ook het reuzenberenklauwseizoen weer aan, dat wil zeggen: het goede moment om deze schadelijke exoot te bestrijden. Stichting Groen Cronesteyn is daar twee jaar geleden mee begonnen en vorig jaar hebben we dankzij een paar enthousiaste leden van de Natuurbeheergroep zelfs weten te voorkomen dat de RBK ging bloeien in het park. Nog elf jaar te gaan dus en dan zijn we van de laatste kiemkrachtige zaden af 🙂

Vanaf maart kun je de jonge plantjes mooi uitsteken, maar je moet natuurlijk wel goed opletten dat je geen broedende vogels verstoort. Daarom werken we zo snel en stil mogelijk met een groep van rond de vijf mensen; na maximaal een halfuur gaan we op een andere plek verder. Natuurbeheergroep Cronesteyn bestaat al een jaar of zeven en maakt nu deel van de Stichting uit.